Ture No8

Ett unikt tillfälle då vi nytillverkade dörrhandtag och spanjoletthandtag i mässing och förnicklad mässing utan en direkt historisk förlaga till ett projekt i nyproduktion.

Huset Ture No8.

Nytt möter gammalt i en nutida tolkning av övriga Östermalms mer dekorerade arkitektur.

Om projektet

Specialtillverkade dörrtrycken och spanjoletthandtag med präglat tryck.

Adress: Grev Turegatan 8 i Stockholm.

Uppdragsgivare: Wallenstam genom Vera Arkitekter.

År: 2013

Vera arkitekter, som tog kontakt med oss för handtagen, fick i uppdrag att skapa ett unikt flerbostadshus med 61 bostäder i centrala Stockholm, på Grev Turegatan. Byggnaden stod klar 2014.Vera arkitekter, som ritade huset, blev belönade med Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab 2014 för projektet med motiveringen: Med byggnaden Ture No8 på Grev Turegatan i Stockholm har arkitekten velat skapa en samtida tolkning av bostadshusen på Östermalm, en byggnadstyp som traditionellt har en skulptural och påkostad gatufasad och en enkel, nedtonad fasad mot gården.
Med ett sinnrikt utformat betongelement, som varierats och placerats i olika liv, har gatufasaden givits en uttrycksfull gestalt som väl balanserar mellan enkelhet och rikedom.

Vi tillverkade ett helt unikt dörrhandtag för deras behov och önskemål: ett modernistiskt dörrtrycke som passar bra med moderna krav på att passa tillsammans med säkerhetslås Evolution med rund cylinder i mässing och förnicklad mässing med TureNo8 präglat längst ut på tryckets kortsida. Även spanjoletthandtagen till fönsterna hade specialkravet att de skulle vara låsbara.

Dörrhandtagen finns numera i vårt sortiment, utan logotyp i änden, bland de modernistiska handtagen.


Alla projekt