Renovering av lägenhet

Renovering av lägenhet i Malmö under hösten 2015. Lägenheten var en sekelskifteslägenhet med stora rum i fil med parkettgolv, takstuckaturer och dörr- och listsnickerier av hög kvalité.

Hall.

Väggarna är målade med Auros väggfärg i kulör Gråpäron och i taket hänger lamporna Ova.

Om projektet

Renovering i sekelskiftesstil av Byggfabrikens entreprenad.

Adress: Södra Förstadsgatan, Malmö

Uppdragsgivare: Privatkund

År: 2015

All el drogs om i befintliga och nya rör och infällda dosor samt en del utanpåliggande, s.k kulodosor, allt i svart bakelit.

I hallen sattes tre stycken av den då alldeles nya lampan Ova upp.

Tak och väggar spacklades och målades sedan med vår ekologiska väggfärg från Auro, 524 i kulörerna Gråpäron, Ljus pärlgrå, Varmvit och Champagne. Några väggar tapetserades med Willow från Morris & Co
Alla snickerier slipades och målades.

Ett måttbyggt Byggfabrikenkök ritades, snickrades och installerades. Det målades sedan med linoljefärg i kulören Ljus Oliv på skåp och lådor medan själva stommar målades i kulören Vit Gräddton. Som stänkskydd sattes Half Tile-kakel i kulör Brilliant White i tegelförband.

Även badrummet renoverades och fick Victorian Floor Tiles, Hexagon Red på golvet och kakel på väggarna i Half Tile Imperial Ivory.

En ny gästtoalett gjordes med högspolande wc, och samma golv som i badrummet. På väggarna sattes kakel i samma kulör som badrummet, Imperial Ivory, men i den större, kvadratiska storleken, Field Tile.


Alla projekt