Restaurang Prinsen

I centrala Stockholm ligger Restaurang Prinsen. Här har den legat sedan 1897 och med sin rejäla och varma atmosfär varit ett andra hem för Stockholms gedigna arsenal av kulturarbetare, konstnärer, affärs -och mediafolk. Vid en renovering under 2005 lades ett klinkergolv i hela restaurangen.

Mönstret Edinburgh

består av tre olika klinkerplattor; röda, större kvadratiska bitar, svarta rektangulära bitar och en mindre storlek ljusbruna kvadrater.

Om projektet

Projektering och leverans av klinkergolv.

Adress: Birger Jarlsgatan i Stockholm

Uppdragsgivare: Krögaren Peter Nordin

År: 2004

Det är inte alltid så lätt att föreställa sig hur ett mönstrat klinkergolv kommer att se ut i större skala men här får man verkligen sitt lystmäte med många kvadratmeter. På golvet med en yta på ca 100 kvm ligger klinker av mönstret Edinburgh med 69 st av den handmålade mönstrade plattan Wellesley placerad på sina ställen längs med gångstråken.

Ett bevis på att det går om man vill är att golvet lades under en vecka på nätterna och restaurangen var öppen på dagarna. Golvet ligger fortfarande perfekt med trådtunna fogar.
Ägaren Peter Nordin driver också Wienercaféet, Zinkgrill och Il Tempo som även de är inredda med mycket ur Byggfabrikens sortiment.


Alla projekt