Ytterdörrar

Byggfabrikens ytterdörrar tillverkas efter måttbeställning. Vi hjälper er med idéer, ritning och mått. Typ av dörr avseende stil, dimensioner och utförande anpassas efter varje specifik byggnad. 

Virket som används är en tätvuxen norrlandsfuru med högt kådinnehåll. Ramvirket i spegeldörrar skiktlimmas för en stabil konstruktion. Sammanfogningen görs med genomgående tappning. Till fyllningen används företrädesvis furu, men för särskilt utsatta miljöer kan den även tillverkas av HDF. Ytterdörrar isoleras i fyllningen. Spegeln förses med en fris. Glas med eller utan spröjs kan ersätta virke som spegelfyllning. Karm av furu kan förses med en fönsterbåge för överljus. 

Dörrarna beslås med tidstypiska beslag ur Byggfabrikens sortiment. Välj det traditionella tillhållarlåset FAS 40 B7 med nyckel under trycket eller det moderna cylinderlåset ASSA 2000. Håltagning i dörrbladet anpassas för montering av trycke och nyckelskylt med träskruv. Som ytbehandling rekommenderas målning med linoljefärg. Byggfabriken tillverkar även panelklädda dörrar med pärlspont, fasspont eller annan profil.

För offert och beställning, kontakta André Ahlbin: andre@byggfabriken.com

Isolerade ytterdörrar

  • Ramvirke och spegel av furu 
  • Gångjärn 511-715
  • Lås Fas 40B7

Alla snickerier tillverkas på måttbeställning. 

Prisexempel, inkl moms. 
Enkeldörr: 20 000 kr 
Pardörr: 30 000 kr 
Pardörr med överljus: 35 000 kr