Renoveringshjälpens startsidaAlla artiklar Beslag Inredning Renovering

Renovera hemma – Hallen

Julen står som bekant för dörren, och när man öppnar den kliver man rakt in i hallen. Hallen, förstugan eller farstun som den också kallas, är det första man möter när man kommer hem eller kommer hem till någon, men här är det också lätt hänt att det hamnar högar av skor, väskor, halsdukar och vantar, vinterkläder och annat.

I en bra planerad hall har man gärna en garderob eller litet kapprum för att kunna stänga om sådant som inte används just för tillfället; olika jackor, skor och stövlar.

För att bli av med den värsta snön och modden från skor i vintertid, placeras med fördel en fotskrapa i form av ett gjutjärnsgaller utanför ytterdörren, som skorna kan skrapas av mot. Inne i hallen en dörrmatta, gärna lite grövre, för att borsta av rester av snö och grus.

I hallen behövs en bra hatthylla med både krokar och möjlighet att hänga galjar, en skohylla och kanske någonstans att sitta medan man tar på sig skorna. Praktiska och välplacerade krokar för t.ex. väskor eller barnens kläder är också att rekommendera.

I Byggfabrikens sortiment finns den klassiska fasta inredningen för att skapa en hall i en äldre byggnad, precis som den ursprungligen såg ut.

 

Fotskrapa för ytterdörren finns i både rektangulär och halvcirkelform, och en dörrmatta i kokos borstar effektivt av smuts.

Våra hatthyllor finns i två modeller. Den ena är en äldre modell som var vanlig från slutet av 1800-talt ända fram till slutet av 1920-talet. De formgjutna järnkonsolerna hålls ihop av rundstav i ek, och på dem hänger krokar i gjutjärn.

Den andra modellen är klassisk funkis i förnicklad metall, vanlig i hus från trettiotalet och framåt. Till funkishyllan kan du dessutom köpa till krokar med hatt- och mösshängare.

 


Sen är det dags för krokar. Krokar och klädhängare finns i många modeller, se till att välja de som passar bäst till behoven så väl som stilen. Här en klassisk krok som finns i både förnicklad och obehandlad mässing.

 

Behöver du hänga mycket kläder, eller ha lite extraplats vid behov, passar vår fällbara klädhängare för galjar perfekt. Bara fäll upp den när den inte används! Ett annat alternativ är en krok med svängbara armar.

Välkommen hem!

Spara

Spara