Renoveringshjälpens startsidaFärg & Ytbehandling Fönsterrenovering Renovering Snickerier

En hjälpande hand vid fönsterrenovering

Att skrapa färg är ett ganska impopulärt moment i de flesta renoveringar och fönsterrenoveringar i synnerhet. I vårt sortiment har vi några olika sorters värmelampor som gör detta arbete väldigt mycket lättare. Du kan använda en värmelampa till alla målade träytor. Den fungerar som så att den hettar upp gammal färg och gör den mjuk igen. På det viset blir det mycket lättare att skrapa bort. Vår värmelampa går under det superhjälteklingande namnet Speedheater. Den tar bort både kitt och färg. Den fungerar med hjälp av en IR-lampa som hettar upp till ca 100-200 grader i färgen och gör den mjuk samtidigt som den håller god brandsäkerhet. bubblor_byggfabriken

När färgen börjar krypa ihop och bubbla sig kan du enkelt skrapa bort den mjuka färgen. Alla lager mjukgörs på 30-90 sekunder, men oftast på kortare tid än så. Kryper färgen ihop är det dags att ta bort lampan och skrapa!

fargskrap_byggfabriken

Sedan är det bara att skrapa bort all färg ända ner till träet. Gammal plastfärg kan du lätt få bort i stora flagor. Se till att sörja för god luftgenomströmning, speciellt om du är osäker på vilken slags färg du skrapar bort.

mindreskrapa_byggfabriken

Ta hjälp av skrapornas olika form, de hjälper dig att komma åt inne i hörn, fönsterspröjs och dörrspeglar. Var lätt på handen och se till att inte ha för snäv vinkel på skrapan för att undvika att du hugger tag i träet och skrapar.

varmaoskrapa_byggfabriken

Bara värm, flytta Speedheatern till nästa yta, skrapa under tiden. Träytan kan målas omgående tack vare den rena och torra ytan.

_MG_0494 kopia

Jämfört med en värmepistol håller en värmelampa en betydligt lägre temperatur som gör att farliga ämnen som blygaser och andra tungmetaller inte frigörs utan stannar i färgresterna. Dessutom får du en dammfri och tyst arbetsmiljö. Avfallet är enkelt att hantera men ska alltid lämnas på miljöstation.

Den lilla nätta modellen med namnet Kobra är optimal för att få bort färg på fönsterbågar. Den är lätt att hålla med en hand och har en uppvärmningsyta på 90×70 mm och kommer lätt åt i hörn och spröjs. Med sin lilla uppvärmningsyta har den fördelen att det är lättare att rikta värmen där du vill ha den. (Vilket är på träet och inte på glaset, som då riskerar att spricka.)

Den lite större och bredare modellen är lite tyngre att hålla i handen men kommer å andra sidan åt att värma större bitar med en uppvärmningsyta på 310×125 mm.

Vi har också ett gäng extra skrapor i olika form och storlek för att passa för olika underlag och behov.

Hos oss kan du välja mellan att hyra eller att köpa. Allt efter behov. Vare sig du önskar hyra eller köpa kan du läsa mer här>> Eller Hör efter i våra butiker för att veta mer

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara