Byggfabriken är en alternativ järn- bygg- och inredningshandel med ett specialiserat sortiment för byggnadsvård och renovering. Egen produktion av beslag och snickerier är en viktig del av verksamheten. Det vi inte tillverkar själva kommer från i första hand svenska leverantörer, men även från övriga norden och europa.

Efter många byggnadsrenoveringar och allt rotande i järnhandelskällare har vi lärt oss vad som finns, vad som fanns och vad som borde finnas. Hos oss hittar du därför mängder av beslag och andra byggnadsdetaljer som fungerar i gamla hus och lägenheter.

Vårt mål är att så långt som möjligt möjliggöra renovering och restaurering med gamla klassiska material och beslag för att bevara vår kulturmiljö och bibehålla eller återställa de ursprungliga kvaliteterna i ett hem eller byggnad. Även nybyggnation kräver beslag och material av hög kvalitet, och vi har många tidlösa produkter i vårt sortiment.

Vi låter tillverka många av våra produkter själva. Då utgår vi från ett original av traditionellt snitt som av olika anledningar inte längre finns på marknaden, och låter tillverka detta i samma höga kvalitet som originalet.

Vare sig du vurmar för gammaldags lantlig stil och shabby chic, eller helt enkelt bara vill ha de bästa originalprodukterna som exakt följer orignalet till ditt gamla eller nya hus eller lägenhet, är Byggfabriken stället för dig!