Väggfärg 321 Vit - 10 lit från Byggfabriken

Åtgångsberäknare

Hur stor yta ska du behandla?

Väggfärg 321 Vit – 10 lit

Art. nr: 446-114

Vit ekologisk matt tak- och väggfärg. Tål våtavtorkning och har hög täckförmåga. Färgen är biologiskt nedbrytbar och certifierat emissionsfri. Rekommenderas av Byggvarubedömningen.

1 295 kr/st

Gå till kassan
Mer information
Frågor och svar

För extra slitstark och extra täckande färg välj vägg- och takfärg Professionell 524.

Färgen framställs av växtextrakt, krita, mineraler och jordpigment, med Auros patenterade bindemedel Replebin® som består av alkohol från växter och organiska syror. För målning på både målade och omålade ytor; puts, betong, väv, tapet och gips. Färgen är vattenlöslig och kan målas på ytor tidigare målade med plastfärg (vanlig vattenburen väggfärg).
Lättmålad, ger inget stänk vid målning och beständigt vit. 

Färgen är diffusionsöppen, vilket betyder att den andas och skapar därmed inte problem med innestängd fukt som plastfärger kan göra. Inomhusluften blir bättre och luftfuktigheten stabilare.  Antistatisk, drar inte åt sig smuts eller damm. Övermålningsbar efter 4-6 timmar. Härdad efter två dygn.

Auros färger är ekologiska, utan syntetiska tillsatser, plaster eller petrokemi. Färgen avger inga kemikalier efterhand och har ingen negativ påverkan på naturen. Bra för både människa och natur!

Rekommenderas av Byggvarubedömningen!

Byggvarubedömningen är en icke vinstdrivande ekonomisk förening som bedömer och tillhandahåller information om hållbarhetsbedömda varor. Med målet att främja utvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö som tar ansvar för såväl denna som kommande generationer. Byggvarubedömningen bedömer byggrelaterade produkter utifrån dess kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och i förlängningen även social påverkan i leverantörsledet.
Läs mer om Byggvarubedömningen här: www.byggvarubedomningen.se

Art. nr: 446-114

Storlek: 10 lit

Åtgång: Täcker ca 90 kvm

Varumärke: AURO

Mer info: Anvisningar och produktblad | Högupplöst bild (kulör) | Högupplöst bild (burk)