Auro ekologisk tak- och väggfärg
Auro är ett komplett miljö- och hälsovänligt sortiment av ekologiska färger för väggar och tak samt produkter för naturlig ytbehandling och underhåll. Aurofärgen tillverkas i Tyskland där den utvecklats i decennier till ett fullvärdigt modernt alternativ till plastfärger och petrokemiska produkter. Aurofärg är ett ekologiskt och giftfritt ytbehandlingsalternativ som är lätt att använda.
Auro väggfärg är en ekologisk färg som består av en blandning av naturliga mineraler och pigment, samt biologiskt nedbrytbart bindemedel (Replebin©). Certifierat VOC-fri. Auro väggfärg är lika lätt att måla med som en vanlig väggfärg, men innehåller ingen plast, petrokemi eller syntetiska ämnen. Färgen är diffusionsöppen, vilket betyder att den andas och skapar därmed inte problem med innestängd fukt som plastfärger kan göra. Inomhusluften blir bättre och luftfuktigheten stabilare. För målning på både målade och omålade ytor; puts, betong, väv, tapet och skivor av träfiber, spån eller gips. Den är också fullt övermålningsbar med andra färgtyper. Färgen är matt och avtorkningsbar. För utrymmen där avtorkning behöver ske ofta finns det en speciellt utvecklad färg, Väggfärg Professionell 524, med extra tåliga egenskaper.
Läs mer om färg och ytbehandling i renoveringshjälpen:
Från bloggen
Sjömannens hus – ett år senare Mycket har hänt i renoveringen av Sjömannens hus. På tomten står nu ett magnifikt 20-talshus med massor av karaktär.Allt är inte helt klart inomhus men taket är helt, skorstenen uppmurad på nytt och fasaden är putsad i en mjukt varmgrå ton. De trasiga fönsterna har bytts ut mot nya från Byggfabriken, i samma stil och material som originalen som målats med linoljefärg i kulören Antikgrön. Vi ringer på den nya ringklockan bredvid den nya ytterdörren, målad i samma kulör som fönsterna. Det var nästan exakt ett år sedan sist när vi kliver in i Sjömannens hus. Vi kommer in i den numera lite större hallen där det precis håller på att läggas ett klinkergolv i rött och vitt i stående rutor.
”Precis som det var, fast helt” – Sjömannens hus På en gata i Malmö ligger en tjugotalsvilla där det en gång i tiden bodde en sjökapten. Han var känd i kvarteret som en lite udda karaktär. När Byggfabriken först besöker huset har det stått tomt ett år och helt utan underhåll i över trettio år. Träd, buskar och annan växtlighet hade börjat vinna tillbaka stora delar av tomten, på balkongen växte tills alldeles nyss en tre meter hög björk med rötterna djupt in i fasaden.
Från bruksträdgård till njutträdgård – del 3. - Vår inställning till trädgården har följts åt med hur vi ser på hemmet i stort. Vi har gått från trädgård med grönsaker och nyttoväxter, vilda trädgårdar till tuktade, via underhållsfritt under 70-talet till att idag njuta i och vårda. Vi har kommit fram till den tredje och sista delen som tar avstamp i 1930-talet. I takt med att byggnadsvård i stort blir allt mer intressant för gemene man och allt fler ser värdet i att bevara och renovera istället för att riva ut, spiller samma tankar och intressen ofta över på trädgården. Många gånger har det funnits en grundtanke med trädgårdens karaktär som med tiden har anpassats efter rådande mode, ork eller ideal i likhet med de förändringar ett hus går igenom under sin livstid. Synen på hemmet och trädgården har på många sätt följts åt genom historien. I trädgården har pendeln svängt tydligt mellan två olika formspråk; naturalistiskt och det formstarka, som hela tiden verkar som varandras motsatser.
Från bruksträdgård till njutträdgård. Del 2 – Tjugotalet - Vår inställning till trädgården har följts åt med hur vi ser på hemmet i stort. Vi har gått från trädgård med grönsaker och nyttoväxter, vilda trädgårdar till tuktade, via underhållsfritt under 70-talet till att idag njuta i och vårda. I takt med att byggnadsvård i stort blir allt mer intressant för gemene man och allt fler ser värdet i att bevara och renovera istället för att riva ut, spiller samma tankar och intressen ofta över på trädgården. Många gånger har det funnits en grundtanke med trädgårdens karaktär som med tiden har anpassats efter rådande mode, ork eller ideal i likhet med de förändringar ett hus går igenom under sin livstid. Synen på hemmet och trädgården har på många sätt följts åt genom historien. I trädgården har pendeln svängt tydligt mellan två olika formspråk; naturalistiskt och det formstarka, som hela tiden verkar som varandras motsatser. I del två går vi vidare mot 20-talet.
Från bruksträdgård till njutträdgård – 150 år i trädgården. Del 1 – Kring sekelskiftet - Vår inställning till trädgården har följts åt med hur vi ser på hemmet i stort. Vi har gått från trädgård med grönsaker och nyttoväxter, vilda trädgårdar till tuktade, via underhållsfritt under 70-talet till att idag njuta i och vårda. I takt med att byggnadsvård i stort blir allt mer intressant för gemene man och allt fler ser värdet i att bevara och renovera istället för att riva ut, spiller samma tankar och intressen ofta över på trädgården. Många gånger har det funnits en grundtanke med trädgårdens karaktär som med tiden har anpassats efter rådande mode, ork eller ideal i likhet med de förändringar ett hus går igenom under sin livstid. Synen på hemmet och trädgården har på många sätt följts åt genom historien. I trädgården har pendeln svängt tydligt mellan två olika formspråk; naturalistiskt och det formstarka, som hela tiden verkar som varandras motsatser.