Varde ljus! Och det vart en ljusslinga.

Bloggen ”Husligheter” skriver om hur man gör sig en sån här fin ljusslinga av fotlamphållare i porslin och textilkabel. Jag tycker mig minnas att jag sett den förut, och här ovan är den i en tappning fångad av eminenta fotografen Petra Bindel.
Ljusslingan är uppbyggd av fotlamphållare i vit porslin sammanbundna med vit tvinnad tvåledad textilkabel. Alla delarna hittas i vårt sortiment! (foto: Bolaget)

Fotlamphållare finns i två utföranden. Den vänstra med mjukare former är mer modern, vilken man väljer är en smaksak.
Tvåledad vit textilkabel binder samman porslinshållarna. (Treledad kabel med jord är inte nödvändigt till porslinshållare, då porslinet i sig är ett isolerande material och inte leder ström).
Eller varför inte välja guldgul kabel för att lyxa till det lite?

Fotlamphållarna finns i vitt, svart och grått och även vinklade. De vinklade hållarna är perfekta som sänglampor! Och vill du rocka till det lite sätter du svarta vinklade fotlamphållare med svart tvinnad tvåledare vid sängen.

I vårt sortiment hittar du även sladdströmbrytare och stickkontakter.

Den tvinnade textilkabeln monteras enkelt fast i lamphållarens elkabelfästen. På insidan av porslinet finns rundade försvagningar i ovan och nedankant, välj var du vill att sladden ska gå ut och knacka försiktigt hål med en liten hammare vid markeringarna. Själva hållaren skruvas sedan fast i vägg eller tak. Den här typen av installation räknas inte som fast installation, och ska därför inte kopplas till en strömbrytare på vägg, utan en stickkontakt och en sladdströmbrytare sätts på sladden.
Nu vet du hur, bara att börja kreera!

2 kommentarer till “Varde ljus! Och det vart en ljusslinga.

  • 30 december 2011 kl 01:48
    Direktlänk

    Supervitt!

    Kan inte riktigt förstå nutida svenskars förkärlek för detta dårhusvita. Känns som om man dött och kommit till himmlen…

    För övrigt älskar jag verkligen den här sajten och dess produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.