The New York style


CremefärgatCremefärgatHalftilekakel i Byggfabrikens sortiment

Januari är en perfekt månad att drömma sig bort lite (och låtsas som att februari inte finns). Ute är det ruggigt och kallt, men bakom skärmen kan man inspirationssurfa så långt man vill, ända till New York t.ex! Svenska New-Yorkbon Sandra i bloggen ”Nio till fem” har precis gjort en riktigt omfattande New York guide, med massor av inspirerande bilder av ett vårigt/somrigt New York med barer, restauranger och loppmarknader som man kan gå till även när New York-kylan biter i öronen.

Den typiska New York-stilen är en härlig vintageblandning av gammalt, äldre och modern storstad, svart gjutjärn, svarta byggnadsdetaljer, fernissade träpaneler och fasadfronter, cremefärgat, betonggrått och det klassiska tunnelbanekaklet i halvformat. Husen med med stentrappa upp till entrén som syns i varje New York-skildring kallas Brownstone-hus, och där på trappen kan man sitta med sin milkshake och spana ut över gatuaktiviteten (I wish).

Bilder: 1 & 2: Niotillfem, 3: Schillersny.com 4: Elle Interiör 5 & 6: Martyn Thomson via Tantjohanna 7: Townhouse experts

Produktbilder från Byggfabrikens sortiment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.