Sista sommardan på Österlen

Sandstrand i KivikÄppelodling i KivikSöndagen den 4 september, en av höstens första dagar, gjorde sommaren ett överraskat gästspel i form av värme, grönska och sol.
Vi tog tillfället i akt och åkte på utflykt till Österlen för att bland annat besöka Hotell och Café Kivikstrand i Kivik, ett pensionat som omsorgsfullt renoverats med hjälp av Byggfabrikens produkter.

Cafe Strand i KivikYtterdörr KivikstrandStrand, som huserar i Kiviks gamla byskola, har med sitt läge precis invid hamnen en fantsktisk utsikt över både hamn och strand. Den gamla byskolan var söderrenoverad i ettapper och när de nuvarande ägarna tog över var det ett gediget arbete i att återställa och bygga nytt med tidsenliga material och detaljer.

Rum på hotell Strand i KivikDubbeldörr i hotellrumRummen har fantastiskt ljus och är fint renoverade med innerdörrar, enkla och dubbla, från Byggfabrikens snickeri, pärlspontsklädda väggar, vackra tapeter och passande dörrhandtag Rand.

Cafe Strand i KivikKlinkergolv FlensburgI caféet är väggarna pärlspontsklädda och på golvet ligger Byggfabrikens klinker ”Victorian Floor Tiles” i mönstret ”Flensburg” och bård ”Kingsley” i rött och vitt. Efter en god espresso här och ett dopp i havet (iskallt!) bar det iväg till nästa utflyktsmål; Lövestads marknad.

Lövestads MarknadLövestad på ÖsterlenPå Lövestads årliga marknad var det full kommers, och de som tröttnat på att fynda tog sig en fika eller välförtjänt söndagsöl på ”Karlssons hörna”.

TombolaTollor i LövestadLövestads IF’s tombola lockade med priser som varuspann, kaffepaket och karameller och var mycket välbesökt. Klassiska ”tollor” (trätofflor för er som inte förstår språket), stod på rad. Klart man vill ha ett par röda!

Dansbandsmusik på KassettbandSvenska mästare i IsterbandHar man letat förgäves efter dansbandmusik på kassett är det till Lövestads Marknad man ska bege sig. Danskassetter 20 kr st, eller är det månne Dans kassetter, och självaste Dan som tar sig en lur i skåpbilden bakom?
Svenska mästarna i Isterband var också på plats och erbjöd provsmakning och grillpaket.

Byggnadsvårdsbutiken i Lövestad har mycket begagnat. Den gamla handelsbodsinredningen komplett med allehanda burkar och förpackningar är fenomenal. Den gamla färgglada gamla kartan över Forntidens Världsvälden var så vacker att den fick följa med hem!

Allt i allt en fantastisk dag full av inspiration och inte minst vackert sommarväder. De är alldeles för få. Jag håller tummarna för nästa år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.