London 2012 – inte bara OS!

London 2012. Det kommer vi höra mycket om de närmsta veckorna. Olympiska grenar ska inspirera en generation till snabbare, högre och starkare prestationer, och London kommer att myllra med sportfolk och besökare.

För dig som ska till London, under OS eller någon annan gång, finns mycket att se och göra som inte är sportanknutet. Gamla byggnader och arkitektur att spana in, trender att uppmärksamma eller rycka på axlarna åt, och massor med god mat (jo, London är inte längre bara fish n’ chips och öl, utan en kulinarisk världsstad, även för dem med mindre budget)! I Camden Passage till exempel, i Londons hippaste stadsdel just nu; Shoreditch, ligger de trendiga ställena på rad. Det tar inte lång tid att lista ut vad som är hett just nu. Aspirerar man på hög hipfaktor är det grovt trä á la log-cabin, industriaktiga plåtlampor och döda djur som gäller – antingen uppstoppade, som jaktroféer i form av vägghängda horn, eller som ökenkranier. Och så ett namn i stil med ”The elk in the woods” eller ”100 crows rising”.
100 crows risingThe elk in the woods, LondonThe elk in the woods

Byggnadsvården då? När Malin i Stockholmsbutiken var i London förra året hittade hon det förträffliga stället Lassco som hon skrev om här i bloggen. Lassco är väl värt ett besök. Ta tunnelbanan till Vauxhall och promenera bort till denna gamla tegelbyggnad mitt bland moderna lyxhöghus. Förutom tre våningar gamla möbler och byggnadsdetaljer ligger här en mycket trevlig bar och restaurang.

När du ändå är i Vauxhall, varför inte ta tunnelbanan en station söderut, till Brixton? I denna smältdegel blandas bland andra indiska och pakistanska marknader med en typisk pågående gentrifieringsprocess på gott och ont. Brixton Market är små handlare och trendiga barer och restauranger under ett och samma tak.
OS eller inte, en sak är säker: i London behöver man aldrig ha tråkigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.