Kura skymning med glöd

Glödlampa Edison med porslinsockel och textilkabelPorslinsocklar, glödlampor och textilkabelGlödlampa EdisonGlödlampa spiralFotlamphållare porslinEtt gammalt fint uttryck jag alltid tyckt om är att ”kura skymning”. Kura skymmning är något man brukar göra framåt hösten, när kvällarna blir mörkare och luften kyligare, men den svenska sommaren passar bra även den.

Insvept i en filt, utomhus eller inne i soffan, njuter man av den klara luften och lugnet med mörkrets inträde. Att ha några svaga lampor eller levande ljus tända under tiden gör att man inte famlar i mörkret när det blivit mörkt.

I vårt sortiment har vi flera olika klassiska lampsocklar för enkla lampanordningar, gammaldags utebelysning och glödtrådslampor i olika former som ger ett varmt och dovt ljus. Dags att kura!

En kommentar till “Kura skymning med glöd

 • 21 december 2012 kl 01:41
  Direktlänk

  Hej,

  vill först och främst nämna hur underbar er blogg tycks vara, förstår inte att jag inte lyckats finna den tidigare!

  Har en fråga angående ert sortiment av glödlampor som jag är mycket intresserad av till bland annat en gammal herrgård inom familjen som är i renoveringsfas.

  Undrar bara huruvida de når upp till EU-standard, ifall jag inte misstar mig så har reglerna skärpts ordentligt på senare år men eftersom ni säljer dem förmodar jag att de gör det? Eller finns det något undantag då det gäller denna form av lampor?

  Med vänlig hälsning,
  Harald Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.