Köttigt på Oaxen Skafferi

Oaxen skafferi StockholmOaxen skafferi StockholmOaxen skafferi StockholmOaxen skafferi StockholmOaxen skafferi StockholmOaxen skafferi StockholmHalftile Victorian Green
I december 2011 öppnades Oaxen Skafferi på hörnan Hornsgatan/Mariatorget i Stockholm av Magnus Ek och Agneta Green som tidigare drev Oaxen Krog i Stockholms skärgård. Nu tillverkas korvar och specialiteter till butiken i den tidigare krogens kök, och på Oaxen skafferi hittar man, förutom egna specialiteter, ekologiskt och närproducerat kött.

Den lilla hörnlokalen är vackert renoverad: Under lager av olika plastgolv och skivmaterial hittades det gamla originalgolvet, en vacker grön mosaik. Inklädningar av rör och element är borttagna, och lister och paneler framtagna eller återställda.

Bakom disken löper en hel vägg med halftile från Byggfabriken i kulören Victorian green, ett perfekt val till golvet, de rostfria kylarna och den restaurerade italienska köttskäraren från 1920-talet.

Jag som helst väljer vegetariskt i stället för det vanliga industrialiserade kött man hittar i många köttdiskar, hugger gärna in på Oaxens kött och delikatesser med gott samvete.
Intresset för att äta riktig bra och gott kött ökar, tyvärr så också köttkonsumtionen i stort. Synd, för kött behöver inte ätas i mängder. Äter vi betydligt mindre mängder kött av betydligt bättre kvalitet är det bra för såväl oss själva som för djuren och naturen!

Precis som med allt annat är det måttlighet och kvalitet som gäller!

En kommentar till “Köttigt på Oaxen Skafferi

  • 5 maj 2012 kl 09:19
    Direktlänk

    Min fråga har absolut inget att göra med blogginlägget ifråga men ställer den här ändå i hopp om svar. Jag undrar om ni vet om och var man kan få tag på mosaik till badrumsgolv? Tänker på de vackra 50-tals badrumsgolven som ofta var i mosaik i varierande kulörer. Är det en omöjlighet att få tag på sådana? Undrar också om ni vet om det finns tillgång till schakrutiga linoleumgolv? Vet att Marbodal har klick-golv men varje ruta är lite för stor för att passa i ett litet kök. Är helt enkelt på jakt efter mindre rutor. Några tips? Jag skulle bli jätteglad för svar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.