Köp ett sekelskifteskök på auktion!

Augusti är auktionstid! Det ligger ett romantiskt skimmer över gårdsauktionen med utropare och klubba där man hoppas att göra det riktiga fynden i den augustiklibbiga hettan. Med getingarna surrande kring saftglasen, och säkert nån som säljer korv i ett hörn, är det den perfekta söndagsutflykten. Håll ögonen öppna efter auktioner nära dig!

Fast… nuförtiden sker ju de flesta auktioner på nätet. Så även vår!

Den 15 Augusti börjar vår köksauktion som pågår till den 2 september. Objektet som auktioneras ut är det stora massiva sekelskifteskök som just nu sitter uppsatt på Liljevalchs konsthall på utställningen ”Drömrummet”.

I köket visar antikexperten Joakim Bengtsson upp sin samling köksrelaterade antikviteter, och när utställningen är slut kan det vara du som är den stolta ägaren till det fantasktiska köket!

Välkommen på auktion på vår auktionssajt! www.byggfabriken.com/auktion


Liljevalchsköket är ett riktigt tidstypiskt sekelskifteskök med profilerade fyllningar i luckorna, ornamenterade konsoler och beslag som skålhandtag och skåpsvred. En av de tre sektionerna har öppna hyllor i stället för överskåp.
Över sex meter marmorklädd bänkyta skulle göra vilken hemmabagare som helst lycklig!

3 kommentarer till “Köp ett sekelskifteskök på auktion!

 • 14 april 2012 kl 11:35
  Direktlänk

  Finns där några ritningar tillgängliga för det här köket

 • 21 december 2011 kl 12:42
  Direktlänk

  Hej Elin! Visst är det fint med den vita cararramarmorn! Vill ha det i mitt eget kök men har hört att den kan vara känslig för vinfläckar och så (men jag tror jag ska köra på det ändå!).

  Sten är inte särskillt poröst så man kan inte impregnera den med olja, men jag skulle polera in ett par lager oljevaxfernissa på ytan för att skydda den: http://www.byggfabriken.com/sortiment/farg-och-ytbehandling/lack-och-fernissa/info/produkter/415-201-oljevax-fernissa/

  Och så hade jag lagt på ett nytt lager varje år till jul!

 • 21 december 2011 kl 11:50
  Direktlänk

  Hej,

  Vilket fint kök och vilka fina marmor-bänkskivor. Har ni nån koll på hur man ska behandla en nylaggd marmorskiva i köket? Olja in tills den är mättad? Och isf med vad för olja? Såpa in? Vilken såpa? Hur ofta? Osv.

  Mvh Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.