Knoppen Ribershus är här!

Knopp Ribershus 580-242Knopp Ribershus 580-240Är en knopp bara en knopp? Knoppar och handtag är bland de minsta detaljerna i ett kök, men de är ack så viktiga för helheten! I vårt sortiment har vi knoppar med historia, t.ex de senaste tillskotten, knopparna ”Riberhus” i två storlekar. Knopparna har vi namngett efter Malmöbyggmästaren Eric Sigfrid Perssons husområde vid Ribersborgsstranden i Malmö och precis som många andra av våra egna produkter har de genomgått en nogrann framtagningsprocess. (Se ett filmklipp från invigningen av Ribershus hos ”Mitt hjärtas Malmö”.)

Först och främst noterade vi att denna enkla, vackra knopp satt i flera bevarade kök från funkistiden, i synnerhet i Ribershus och andra Eric Sigfrid Perssonbyggnader. Sedan såg vi oss omkring efter storlekar och om det fanns olika varianter. I ett välbevarat originalkök hittade vi knoppar i två olika storlekar som vi använde som förlaga. Dessa ritades upp och prototyperna i svarvad mässing justerades flera gånger innan formen satt som gjuten, d.v.s var precis enligt original och produktionen sattes igång. Och häromdagen kom leveransen av mässingsknopparna ”Ribershus” till vårt lager. Bara i mässning än så länge. Förnicklade knoppar är på gång, de ska bara förbi förnicklaren innan leverans till oss!

Nybyggt funkiskökHär ovan ser vi ett orignalkök i Ribershus med knoppar på plats. Brevid, ett nybyggt Byggfabrikenkök i funkisstil (Läs om köket här) med fyndade originalknoppar. Visst är det fint när knopparna fått lite patina genom åren? Även om de nytillverkade knopparna är blankpolerade får de snart en patina om man inte håller dem nyputsade med putsmedel.

Bara en knopp? Nej, två knoppar, med historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.