Hemma hos Bim – femtiotal i färg och teak

Häromdagen besökte jag ett helt fantastiskt femtiotalshus, ritat av arkitekten Thorsten Roos. Här har precis Bim, 3 år, flyttat in med mamma, pappa och lillebror.

Bims mamma och pappa har varsamt renoverat husets originaldetaljer och lagt till nytt i originalstil där det behövts, men Bim är mer intresserad av att det nyinbyggda gjutjärnsbadkaret faktiskt går att bada i så ofta man vill, än att badrummet har renoverats med traditionellt satt funkiskakel med mörka fogar. Klinkergolvet och kaklet från Byggfabriken kombineras med härligt ärtgröna begagnade handfat och orange tvättställsblandare, design Arne Jakobsson.


Bim tvättar händerna under den knall-orangea kranen.

Köket i Bims hus är ett helt fantastiskt funkiskök i teak. Köket har bevarats och renoverats, teaken har slipats och oljats in och en ny måttillverkad diskbänk satts på plats. Ett nytt turkost linoleumgolv är skönt att gå på.

funkiskök i teak

Teakkök med bänkskiva i Perstorpsplatta och funkiskakel från Byggfabriken

Det bästa med köket, tycker Bim, är serveringsluckan ut till matrummet. Här går det utmärkt att leka tittut med den som för tillfället befinner sig i köket.
Ny bänkskiva i funkismönstret ”virrvarr” och nysatt vitt funkiskakel.

Emaljerad ugn i femtiotalskök

En annan favorit är den emaljerade femtiotalsugnen. En riktig skönhet. Själva ugnfunktionen är urkopplad (elen var för farlig) men lampan fungerar än, och lyser glatt rött så snart man slår på den.

Funkishandtag original

Handtagen till luckorna är även de original från femtiotalet. Luckorna har en regel och öppnas genom att man trycker in knappen på handtaget. Liknande beslag fast utan regelfunktionen finns i vårt sortiment, och kan monteras med eller utan plastbricka.

Hela huset är ett lekfullt hem som gnistar av glada färger, femtiotalskänsla och detaljer. Jag hoppas att jag snart får komma och hälsa på Bim igen, leka tittut och ta mer bilder på fabulöst femtiotal!

20 kommentarer till “Hemma hos Bim – femtiotal i färg och teak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.