Skålhandtaget Ribershus är här!

Funkisfamiljen har utökats med ett skålhandtag till! Det smäckra och enkla formspråk som är funkisens kännetecken gäller även för denna nya familjemedlem. Med stor respekt för originalet har Byggfabriken tagit fram en perfekt reproduktion efter den gamla förlagan sett till originalets material, mått och tjocklek. Inga genvägar har tagits i materialval eller tillverkningssätt och vi är glada att kunna presentera denna funkispärla för er! Skålhandtaget som passar för både låda och lucka är gjort av rostfritt stål som stansats ut och sedan formpressats till sin unika och enkla form.

draghandtag ribershus

Ribershus skålhandtag går utmärkt att använda konsekvent i hela köket eftersom det passar lika bra både liggande och stående efter behag och behov. Som i detta välbevarade originalkök. Funktionalism ut i fingertopparna!

Originalet finns att hitta i Malmös mest kända funkisområde Ribershus, därav namnet. Byggherre för området var Eric Sigfrid Persson och standardiserade mycket i området som trapphus, kök och fast inredning. I samband med det arbetet skapades också draghandtaget för flera av de hus som tillsammans utgör kvarteret Ribershus. Storskaligt men specialanpassat helt enkelt!

Ritningarna för handtaget togs fram efter den gamla förlagan.

Det första huset från stan sett är i slutskedet av en omfattande invändig renovering som påbörjades 2014. Under hösten ska det hela vara klart och hyresgästerna kan flytta tillbaka till sina lägenheter. Projektet har präglats av kompromisser mellan ekonomi och att värdesätta och efterlikna originalet berättar byggnadsantikvarie Bengt Wahlgren som var anlitad i projektet som kontrollansvarig och sakkunnig inom kulturvärden. Han lade bl.a. fram ett krav att nytillverka skålhandtaget Ribershus för att komma närmare originalstilen för köken och tog då kontakt med Byggfabriken.

Direktlänk till produkten: Skålhandtag Ribershus

Vill du läsa tidigare blogginlägg om Ribershus? Klicka på följande länkar >>Ribershus 1 -En funkisklenod går i graven? och  Original i Ribershus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.