Frodigt hos Florera

För att inspirera er till ett mer färgglatt liv och hem med fördelen att samtidigt vara giftfritt ger vi oss ut på besök lite då och då. Vi besökte blomsteraffären Florera i Malmö som drivs av Isabelle Magnusson. Hon har haft butiken sedan 2014 och sätter stort värde på att ha ett brett och lite annorlunda utbud av färska blommor. Den nätta lokalen med högt i tak domineras av ett runt bord i mitten som dignar av vaser med snittblommor. Inredningen är enkel och passar bra till husets originalstil och består av blandade, äldre vintagemöbler smakfullt kombinerade.

För att inspirera er till ett mer färgglatt liv och hem med fördelen att samtidigt vara giftfritt ger vi oss ut på besök lite då och då. Vi har valt att kalla dem det lite tungvrickande ordet kulörinspirationsbesök.

Denna gång besökte vi blomsteraffären Florera i Malmö som drivs av Isabelle Magnusson. Hon har haft butiken sedan 2014 och sätter stort värde på att ha ett brett och lite annorlunda utbud av färska blommor. Den nätta lokalen med högt i tak domineras av ett runt bord i mitten som dignar av vaser med snittblommor. Inredningen är enkel och passar bra till husets originalstil och består av blandade, äldre vintagemöbler smakfullt kombinerade.

varmgul_auro_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Varmgul och Billy Buttons eller Solbollar som de också kallas trivs väldigt bra ihop.

florera_interior_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Den stora väggen bakom kassan är kaklad med vitt kakel satt i tegelförband. Snyggt och lättskött och ger en känsla av rymd.

florera_närbild_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Florera försörjer många av de boende i området med behovet av färska blommor, krukväxter och säsongsväxter för hela året. I bassortimentet finns närodlade och rättvist producerade växter, snittblommor, fröer och FairTrademärkta rosor av hög kvalitet, allt från lokala grossister.

graparon
Bild: Byggfabriken

Anemoner och Ranunkler med kulören Gråpäron som bakgrund.

Bild: Byggfabriken

Pastellgrön tillsammans med denna helt underbara, lila blomma som vi inte vet namnet på. På väggen bakom skymtar den tjusiga Morristapeten Willow fram och gör hela rummet stilfullt och inbjudande.

Grön Rosenholm_florera_byggfabriken
Bild:Byggfabriken

Anemoner med kulör Grön Rosenholm

Bild: Byggfabriken

Silvergrå med en nästan lika silvergrå växt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.