Färg i badrummet!

Sanitetsporslin standard 1932
Nuförtiden är ett badrum för det mesta sobert vitt, svart, grått eller beige. Men det var inte bara på 1960-och 70-talen som man gillade färg i badrummen. Se här i Ahlsell & Bernströms Sanitetskatalog från 1932! Badrumsinteriören ”Standard” var nog visserligen allt annat än standard, välvda guldben på handfatet skulle kunna anses lite lyxigt…
Men badrumsporslinet fanns i många färger minsann:
Nuförtiden är det mest vitt porslin som går att få tag i, men det går att få färgerna att spraka på annat sätt.
I vårt sortiment har vi dubbelglaserat kakel med fin lyster i 21 olika kulörer. Vill man hålla sig till vitt även på väggarna, jag då finns i alla fall golvet kvar att leka med. Med Victorian floor tiles i 12 olika färger och 16 former går det att lägga helt fantastiska mönster. Såna här t.ex:

Vackert eller hur? Och mönsterna går att skapa med våra Victorian floor tiles! Vem vågar?

3 kommentarer till “Färg i badrummet!

  • 11 oktober 2011 kl 02:50
    Direktlänk

    Jag tyckte precis som du att det var intressant med ”Ming green” när jag läste på bilden!
    Jag förstår precis vilken färg de menar, en sån där ljus grön som man kan hitta på Kinesiska vaser, som här t.ex: http://www.dynastyantique.com/ebay/items/6131/1.JPG, men det verkar inte finnas några direkta belägg för färgen.
    Däremot är ”Mint green” vanlig som färg, så det är möjligt att de har blivit ihopblandade som ord.
    Att mint är ljusgrönt beror kanske på att myntablad är gröna, som i en Mojito, men att mint oftast förknippas med vitt och fräscht, därav blir mixen ljusgrön. ”Mint condition” t.ex. är ju nåt som är i mycket bra och fräscht skick.
    Kanske blandar man även in vårkänslor, Spring green, då det kan tyckas att våren är ljusgrön, fräsch och uppiggande, som mint!

  • 11 oktober 2011 kl 02:16
    Direktlänk

    Längtar så till den dag jag har råd att köpa en lägenhet som har viktorianskt kakel på golven och gamla tvättställ! Finns det något vackrare!?

    När jag tittar på badrumsbilden slår det mig att det vi i dag kallar mintgrönt där benämns som ”minggrönt” – antar att det har något kinesiskt ursprung, kanske vanlig färg på gamla krukor? Tror ni det har blivit en förvrängning av ming till mint? Har alltid undrat varför det heter mintgrönt – blomman mynta har ju inte alls samma gröna nyans.
    Nåja, det är ju inte en arkitekturhistorisk fråga, så jag fattar om ni inte har något svar. 🙂

    Älskar er blogg, för övrigt! Mycket inspirerande!

  • 27 september 2011 kl 10:23
    Direktlänk

    Ojoj! Vi hade garanterat vågat! Typiskt bara att vårt badrum bara är ett år gammalt… vilka fantastiska golv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.