Ett återbesök hos Restaurang Bastard

För några veckor sedan berättade vi om de gröna toaletterna på Restaurang Bastard på Gamla Väster i Malmö som vi blev hemskt nöjda med. Hela lokalen har en personligt inbodd känsla präglad av genuinitet både i form av interiör och den mat som serveras.

Restaurangdelen är rustikt inredd med en blandning av kakel och träpanel på väggarna. Väggarna på toaletterna är kaklade upp till 150 cm höjd med field tiles, satta i tegelförband som avslutas med en fris. De fyra rummen har kaklade väggar i varsin grön kulör med ljusgrå fog. Även klinkergolven på toaletterna har olika grå och vita kulörer. När vi sist lämnade Bastard var kapprummet ännu inte renoverat och var i behov av lite omsorg för att komma ifatt. Om det besöket kan du läsa här->.

Kapprummet har nu fått nya ytskikt och en mustig grön kulör från Auro vid namn Green Kelp. Både väggarna och taket är målade i samma kulör. I taket skymtar även en klotlampa fram. På väggen ovanför dörröppningen in till toaletterna visar portlampan med specialtexten WC vägen även i mörkret. Vid ingången till grovköket sitter en emaljskylt så en slipper hamna i köket i sökandet efter toaletten. Golvet i kapprummet är ett bevarat originalgolv av cementklinkerplattor.

Lampan är tillverkad av koppar med opalglas i sidorna och botten som gör att den lyser upp både husnumret och dörren undertill. Kopparn kommer med tiden att ärga till en grågrön kulör som du kan se på äldre lampor. Den tillverkas på beställning med det nummer och eventuella bokstäver som önskas. Max antal tecken som ryms är tre.

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.