Drömrummet. Om samlandets passion. I ett Byggfabrikenkök. På Liljevalchs.

Drömrummet på LiljevalchsDen 6 juni invigs Liljevalchs utställning ”Drömrummet. Om samlandets passion” i Stockholm. Det är 13 av landets främsta experter på antikviteter som har fått visualisera sin samlarpassion i var sitt utställningsrum.

Om utställningen berättar Liljevalchs:
”Publiken möter 13 personliga drömrum som ger oss en inblick i de starka drivkrafterna bakom samlande och framför allt den stora kärleken till föremål och dess historia. I utställningen framträder också en annan aspekt på samlandet och handeln med antika föremål, nämligen återanvändningen och miljöengagemanget. Ur omsorgen om tidigare generationers bruks- och finföremål stiger ett lågmält men högst påtagligt uppror mot dagens konsumtionsmönster.”

En av drömmarna är Joakim Bengtsson, hängiven samlare, antikhandlare och en av antikrundans experter. Joakim har valt att exponera sin samling köksrelaterade föremål i ett måttbyggt kök i sekelskiftesstil. Byggfabriken har ritat och byggt köket i massivt trä enligt gammal tradition med kvartstavsprofil, spegelfyllning med fris, vitrinskåp och bänkskivor i marmor. Inga kulisser med andra ord, utan äkta vara!

I köket bjuder Joakim Bengtsson in till Kafé Drömrummet. Slå dig ner i den vackra köksmiljön för en kopp kaffe eller te ur Joakims udda antika koppar och fat.

Utställningen pågår från den 6 juni till och med den 4 september 2011. Ett perfekt utflykts- eller semestermål med andra ord! Läs mer på Liljevalchs hemsida >

OBS! Passa på att spana in det vackra köket, efter utställningens slut kommer det, i sann auktionsanda, auktioneras ut till högstbjudande! Mer info kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.