Det strålar en stjärna…

Adventstid är stjärntid, och precis som vårt övriga sortiment är även våra julstjärnor precis som förr, det vill säga likadana som när tillverkningen startade kring år 1850. Adventsstjärnan i vårt sortiment är själva ursprunget till traditionen med adventsstjärnor som sedan spritt sig över världen. I ett trossamfund i Tyskland tillverkade barnen dessa 25-uddiga stjärnor i skolan som ett led i matematikundervisningen. Så småningom blev traditionen att tillverka dem till advent och hänga upp i fönstren, och traditionen spred sig till den grad att stjärnorna började tillverkas för försäljning.

Stjärnorna kommer omonterade och det är en trevlig liten sysselsättning att med hjälp av de medföljande pappersklämmorna montera ihop sin stjärna. Se här:

Montera adventstjärnaMontera adventstjärna

Som sockertoppar ser de ut, papperstrutarna som kommer att bli en finfin adventsstjärna!

Montera adventstjärnaMontera adventstjärna

Det blir roligare och roligare ju mer stjärnan växer fram…

Montera adventstjärnaMontera adventstjärna

…och så var den färdig! Följ de medföljande instruktionerna så kan det inte gå fel. Nu är det bara att sätta i lampupphänget och hänga upp den i fönstret!

P.S Stjärnorna finns i vitt, rött och gult, och även för utomhusbruk!

 

Här finns monteringsanvisningen att ladda ner som PDF: Monteringsanvisning Herrnhut-stjärna

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

10 kommentarer till “Det strålar en stjärna…

 • 7 december 2016 kl 03:55
  Direktlänk

  Hej Maria!
  Ursäkta det sena svaret till dig med. Jag är lite osäker på vilka två delar du menar. Jag brukar sätta ihop dem varv för varv på den nedersta spetsen tills du är uppe vid toppen och bara hålet för lamphållaren är kvar. Du sätter i lamphänget genom att peta de små pluggarna som sitter på själva hänget genom två av de lediga hål i den sista öppna fyrkanten. Du ska alltså inte stänga stjärnan helt om du vill ha ljus i den utan lämna öppet upptill, de spetsar som eventuellt finns över i paketet är reserv. Det kan vara lite pilligt eftersom du måste in med lamhänget från insidan av stjärnan för att sladden ska kunna hänga i det. Lycka till och god jul!

 • 7 december 2016 kl 03:45
  Direktlänk

  Hej Cilla!
  Ursäkta det sena svaret och hoppas att du lyckats få ihop stjärnan vid det här laget. I annat fall sätter du i lamphänget genom att peta de små pluggarna som sitter på själva hänget genom två av de lediga hål i den sista öppna fyrkanten. Du ska alltså inte stänga stjärnan helt om du vill ha ljus i den utan lämna öppet upptill. Det kan vara lite pilligt eftersom du måste in med lamhänget från insidan av stjärnan för att sladden ska kunna hänga i det. Hoppas detta var till någon hjälp för dig!

 • 4 december 2016 kl 07:03
  Direktlänk

  Hej, jag förstår inte hur man sätter ihop de två delarna. Allt gick fint tills detta moment, känns som om jag kommer göra sönder den, beskrivningen tar liksom slut här. Och hur sätter jag upp lamphänget?

  Väldigt tacksam för utförligt svar då jag helt verkar sakna talang inom området.

 • 2 december 2016 kl 07:54
  Direktlänk

  Den är FÖR komplicerad att sätta ihop!! Och HUR montera/”sätta i” lamphänget…???
  Hälsn desperat julfirare

 • 19 november 2016 kl 07:50
  Direktlänk

  Hej! Trossamfundet i Tyskland finns även i Sverige! I Göteborg på Kungsgatan 45, Evangeliska Brödraförsamlingen. I nästa vecka hänger vi upp stjärnorna i fönstren högst upp i korsningen Kungsgatan-Korsgatan. Vi gläds åt att Byggfabriken sprider traditionen. Vi kommer gärna till er och handlar!

 • 19 oktober 2016 kl 04:05
  Direktlänk

  Hej, kommer adventsstjärnan att vara till försäljning även igår?
  mvh amanda harrison

 • 18 november 2015 kl 11:44
  Direktlänk

  Hej Tess! Absolut, vi kommer att öppna upp för julsortimentet i webbutiken imorgon. Bor du i närheten av någon av våra butiker så har de fått in i veckan.

 • 17 november 2015 kl 06:11
  Direktlänk

  Ang adventsstjärnan har ni några till salu.
  Mvh Tess

 • Pingback: Strålande stjärna - Tant Johanna - Tant Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.