Byggnadsvårdsguide – Österlen

Våra produkter är tillverkade i material som är menade att stå emot och samarbeta med tidens tand och åldras med grace och värdighet. Frågar du oss säger vi gärna att de bara blir vackrare med lite tid och patina! Vi vill gärna ta er med för en närmare titt i några publika utrymmen där våra produkter kan beskådas i sina rätta element! När vädret börjar bli sådär härligt utomhusvänligt beger vi oss mot Österlen!

För vår Österlenrunda är avstånden lite väl tilltagna för att promenera så vi får ta till bilen denna gång. Vi bryter traditionen och börjar inte i en av våra butiker utan tar det besöket som vårt andra stopp.

Vårt första stopp blir hos Olof Victors bageri och café i Glemmingebro. En fin dag är detta ställe ett givet mål för många Österlenbesökare.

olofviktors_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Välj bland alla smaskiga och väl tilltagna mackor, kakor, bullar och tårtor i caféet eller shoppa loss i butikens ständigt växlande sortiment där de säljer alla sina surdegsbröd, knäckebröd och massor av lokalt producerade läckerheter. Allt bakas på plats i vedeldad stenugn med råvaror från närområdet.

olofviktors_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Glasverandan är en favorit bland många gäster de dagar då det är lite för kyligt i trädgården. Renoverad i originalstil med klinkergolv från Byggfabriken av mönstret Flensburg i rött och vitt, med röda plattor lagt som en ram för ett jämnt avslut.

 

Vi fortsätter färden mot Kivik och stannar till på Byggfabrikens österlenbutik på Kiviks stora väg. Efter att vi botaniserat runt i butiken och förhoppningsvis fått ännu mer inspiration, beger vi oss ner mot centrum.

Bild: Byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Och hittar Hotell och Café Kivik Strand. Detta ljuvliga pensionat, precis vid havet, som huserar i Kiviks gamla byskola renoverades varsamt i originalstil för ett par år sedan till vad det är idag. Titta runt på alla omsorgsfullt skapade detaljer med massor av saker ur Byggfabrikens sortiment!

Cafe Strand i Kivik
Bild: Byggfabriken

Ta en fika i Caféet och passa på att njuta av klinkergolvet Flensburg lagt på diagonalen med bård Kingsley i rött och vitt från Byggfabriken.

Rum på hotell Strand i Kivik
Bild: Byggfabriken

Pensionatet har innerdörrar målade med linoljefärg i kulören Pärlgrå med dörrhandtaget Rand, allt från Byggfabriken. I de här rummen sover man gott!

kamin_kivikstrand_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

I hallen har man blandat fyra kulörer; grön, röd, buff och vit som tillsammans bildar klinkermönstret York med bård Melville. Väggen bakom kaminen pryds av kakel i fem olika format av kulören Victorian Green.

Vi åker vidare till Talldungens gårdshotell, ett bed & breakfast i Brösarp som drivs av David och Emma som haft hand om Talldungen sedan 2011. Huset var från början ett vårdhem och gick sedan igenom lite olika faser som pensionat och hälsohem fram till den skepnad det har idag. Med sina 17 rum har man lyckats skapa en känsla av att vara hemma hos en kär gammal vän genom att använda sig av loppismöbler ifrån olika stilepoker, gott om krukväxter och musik på hög volym strömmande ut från köket. Helt enkelt ett ställe där man gärna hänger kvar en extra stund!

Passa på att spana in badrummen med bland annat klinker och kakel ifrån oss!

talldungen_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Med utsikt över Brösarps backar blir det lite magiskt att sitta under ljusslingornas sken under ljumma och ljusa sommarkvällar till långt in på hösten.

talldungen_vittblåttklinker_byggfabriken
Bild: Byggfabriken

Det klassiska klinkermönstret York, i en lite mer ovanlig variant med vita och blå plattor. En smal list vid namn Omega i svart avslutar det helvita kaklet på väggarna.

Bild: Byggfabriken
Bild: Byggfabriken

I detta badrum ligger samma mönster, men där kulörerna kastats om så att de blå plattorna får dominera. Tillsammans med kaklet i kulören Imperial Ivory och det skånska ljuset blir resultatet mjukt och vilsamt. Listen Albert avslutar upptill.

Bild: Byggfabriken

Till vänster syns klinkermönstret Barcelona i rött och vitt. I badrummet till höger sitter en trälist i teak som avslut på väggen mot kaklet i Brilliant White. Golvet har denna gång fått sällskap av klinkermönstret Barcelona i grönt. I alla badrum sitter Brilliant White Skirting som avslut på väggarna längs med golven.

Där tar den första rundan på Österlen slut, men varför inte passa på att spendera en natt eller två i Brösarp innan resan tillbaka!

För att se rundan på karta: https://goo.gl/maps/s8d88inTKbt

Vet du fler tips på miljöer i området? Restauranger, butiker, museer, bibliotek, alla lokaler som är öppna för oss alla – kommentera gärna här nedanför!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.