Byggfabrikens malmöbutik, en oas för detaljälskare.

Byggfabrikens MalmöbutikByggfabrikens MalmöbutikByggfabrikens MalmöbutikByggfabrikens malmöbutikByggfabrikens MalmöbutikByggfabrikens MalmöbutikByggfabrikens MalmöbutikByggfabrikens MalmöbutikByggfabriken har två tjär- och linoljedoftande butiker, en på Östergatan Malmö och en på Högbergsgatan i Stockholm.

I våra butiker fullkomligt kryllar det med nytillverkade originaldetaljer. På displayskyltar, i lådor i våra gammaldags järnhandelshurtsar och i korgar och ställ runt om i butikerna hittar man flera tusen små och stora detaljer. En del saker som man inte trodde fanns längre, en del saker som man inte ens vet vad det är! 😉

Vår Malmöbutik har funnits på sin adress på Östergatan 5 sedan år 2000. Här, i kulturkvarteret st Gertrud, inte så långt från Malmö centralstation, är det Bengt, Lasse, Markus och nytillskottet Aida som håller i trådarna.

I malmöbutiken kan du se och känna på våra produkter, höra det gedigna klicket från en bakelitströmbrytare, spegla dig i blanka mässingsknoppar och handtag, eller kolla in kulörerna på vårt viktorianska klinker.

Välkommen in i våra butiker och njut av känslan av tjock bakelit, glaserat porslin, gjuten mässing och den gedigna kvaliteten på alla våra produkter. Kanske hittar du nåt du inte visste fanns!

Öppettider och vägbeskivningar till butikerna hittar du under Våra butiker.

 

3 kommentarer till “Byggfabrikens malmöbutik, en oas för detaljälskare.

 • 27 mars 2012 kl 10:56
  Direktlänk

  Oj, hela kroppen blev helt galen när jag såg dessa bilder! Vill dit och botanisera, men har närmare till Stockholm så det får väl bli ett besök i den butiken istället. Skulle nog t.o.m få med mig maken, haha. Jag lägger in er som länk till min blogg, en ny favorit.

 • 28 februari 2012 kl 10:39
  Direktlänk

  Hej!
  På bild två är det vår beslagshurts som syns. Den är specialbyggd i vårt snickeri efter en gammal järnhandelsförlaga.
  Gamla hurtsar och dokumentskåp är sååå fina, särskilt när de är gamla och har fått patina.

  Det gäller att hålla utkik på loppisar och antikaffärer, eller i annonser.

 • 26 februari 2012 kl 03:27
  Direktlänk

  Hej.

  Ser verkligen toppen fint ut! Tänkte höra med er om ni har något bra tips på dokumentskåp, som visas på bild två, vart man hittar dessa lättast?

  Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.