Prata badrum med Erika Åberg & Byggfabriken

Välkomna till en temakväll tillsammans med oss på Byggfabriken och Erika Åberg! Ämnet för kvällen är bygga badrum i äldre hus. Byggfabriken har under vintern haft ett gemensamt projekt med byggnadsantikvarie Erika Åberg där hon har byggt en liten toalett i sitt hus med material från Byggfabriken. Vi delar med oss av tips kring val av stil, material, tillvägagångssätt och vad som kan undvikas.

Eftersom alla goda ting är tre kommer det finnas tre tillfällen att delta. Den 7 april finns vi Göteborg, den 27 april i Malmö och den 28 april i vår butik i Vasastan, Stockholm. Kl 18.30-20.30.

Anmälan sker osa@byggfabriken.com eller titta in i någon av våra butiker. Ange gärna vilket datum och vilken stad du är intresserad av.

Vi ses!

Ps. begränsat antal platser.
Pps. Fåtal platser kvar, maila oss för intresse! Vi sätter upp en reservlista vid fullbokning.

2 kommentarer till “Prata badrum med Erika Åberg & Byggfabriken

 • 24 juli 2016 kl 09:29
  Direktlänk

  Hej!
  Jag har målat mina golv med Ottossons linoljefärg (pärlgrå) för en tid sedan och undrar hur ni gör rent era golv? Mina har blivit så svårstädare att jag överväger att ta bort färgen och återgå till skurgolv igen. Har använt milt diskmedel, bara vatten, t o m saltvatten (ingen linoljesåpa givetvis). De blir inte rena och ser ut att tagit upp/sugit upp smuts trotts att de fått veckor att torka mellan och inte använts hård därefter. Ludd fastnar särskilt i hörnen, längs lister (där det är 7-8 månader sedan de torkade ). Funderar även att måla ett lager till för att fräscha upp dem igen. Jag är van vid oljefärger men har inte målat golv tidigare. Ska de vara så ”känsliga”? Tycker den pärlgrå är lite för grön i tonen och funderar då att ev. blanda en färg/bryta den något vid en ev. ny strykning. Hade önskat sekelskiftet vita golv egentligen, med 2% grön umbra eller Ottossons vita med gräddton, är det för vågat? Era råd välkomnas.

  Svara
  • 8 september 2016 kl 03:38
   Direktlänk

   Hej Helena!

   Du har gjort helt rätt när du städar dina golv, att det luddar i hörnen kan bero på flera orsaker, ett målat golv är generellt känsligare än ett skurgolv, speciellt ett ljusare golv som är mindre förlåtande än ett mörkare. Målade golv kring sekelskiftet imiterade ofta ädlare material som sten och ädelträ, så jag tycker inte alls det är för vågat med lite mer bruten kulör än alldeles vitt. Lycka till!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.