Bondens marknad; Lyx och extravaganza!

Ekologiska morötter på Bondens Marknad

Egentligen borde det vara vardagsmat; närproducerat och ekologiskt. Men för de flesta av oss är det inte så lätt att få tag på fräscht, närodlat, hembakat och handplockat var och varannan dag. Glöm därför inte en av anledningarna till att oktober är höstens bästa månad och lördag är veckans bästa dag; Bondens Marknad. Bondens Marknad finns i många svenska städer (läs om var på www.bondensegen.com), och erbjuder ekolyx och råvaruflärd till varje inhemskt matbord. Men skynda! Det är bara en lördagsmarknad kvar i Malmö (16 okt) och två på Söder i Stockholm (16 & 23 okt)!

I Malmö hittar du Bondens Marknad på Drottningtorget, ett stenkast från Byggfabrikens malmöbutik på Östergatan 5. Jag äälskar såklart bondens marknad, kanske just för att konceptet stämmer så bra överens med Byggfabrikens syn på hur saker ska vara. Det ska vara bra kvalitet, närproducerat och ordentligt. Inga konstigheter.

På söder i Stockholm behöver man inte heller promenera långt från vår Stockholmsbutik på Högbergsgatan 29 (ta t.ex. trappan från Medborgarplatsen och Björns Trädgård upp till Kapellgränd och slink ner runt hörnet mot Götgatan). Bondens Marknad på Söder hittar du på Katarina Bangata.

Läs mer om Bondens Marknad i DN.


Hembakat bröd på Bondens MarknadSaft och sylt på bondens marknad


Färskt bröd utan konstiga tillsatser. Och hallonsaften! Hallonsaften smakar som hallon man plockar direkt från hallonbusken.

Köttdisken från Råröds Gård på Bondens Marknad


Torsten och Gerd från Råröds gård som säljer egenproducerat nötkött. Ska man äta kött ska det göras så här. Deras egen påläggskorv smakar himelskt med mormors inlagda gurkor.

Kanelullar på Bondens MarknadByggfabrikens Malmöbutik och Patisseri David


Köp hem kanelbullar från marknaden eller fika på underbara Patisserie David brevid Byggfabrikens malmöbutik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.