Återbesök i Bims härliga 50-tal. -del 1

BimSolbacken

Påskhelgen bjöd på ett trevligt återbesök hos Bim, kanske minns ni inlägget med Bims fina kök och badrum.

Bim har precis hunnit fylla fem och har på sig sin spanska klänning med volanger och fransar som var en femårspresent från morfar. Lillebror är snart två, och är sällan stilla länge nog för att fastna på bild.

MatplatsGrön lampa 1970-tal

Hemma i Bims 50-talshus är det gott om 50-tal, 60-tal och 70-tal, färgglada möbler, lampor och textilier. Mamma och pappa har omsorgsfullt valt ut allting för att passa huset och familjen, och Bim stortrivs. Exempel på vackra originaldetaljer från 1950-talet är skjutdörrar i gabon och glas med skjutdörrshandtag, och släta gabondörrar med funkisdörrhandtag i vit bakelit.  Där original saknades har Bims föräldrar kompletterat med nya tidstypiska detaljer från Byggfabriken, som t.ex. strömbrytare i vit bakelit.

sovrum 50-talsovrum

Det stora sovrummet har fått turkosa tapeter och detaljer. På garderoberna originalhandtag i typisk 50-talstil som också finns i nytillverkning, och på dörren originaldörrhandtag funkis med grepp i vit bakelit.

KöksbordBolkhylla
Vid köksbordet mitt i huset flödar ljuset från två takfönster som får hela huset att kännas luftigt. Två ommålade bokhyllor från 70-talet rymmer småsaker och kuriosa.

Hemma hos Bim finns det så mycket fint; tapeter, detaljer och lampor, att det inte räcker med bara ett blogginlägg. Därför kommer del två snart – med bland annat en skogstapet och en mässingslampa i form av en blomma :). Håll utkik!

3 kommentarer till “Återbesök i Bims härliga 50-tal. -del 1

  • 26 november 2014 kl 02:43
    Direktlänk

    Åh så fint och vilka fina turkosa tapeter. Får man fråga vart man hittar sådana? Finns de på byggfabriken?

  • 17 april 2012 kl 06:50
    Direktlänk

    Javisst Lina! Det går bra! En fin kväll på dig med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.