Älskade Liebling

Vissa platser ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Butiken Liebling i Malmö är en sådan plats. Inte bara för sin fantastiska inredning med många smakprov ur Byggfabrikens sortiment med den extra fingertoppskänslan som gör att man bara vill stanna kvar. Inte bara för sitt fina sortiment av snygga kläder och skor för stor som liten och små presenter till dig själv eller någon annan. Och inte heller bara men väldigt mycket på grund av sin mysiga och trevliga personal. Allt detta tillsammans är det som gör Liebling till en butik utöver det vanliga, väl värd ett besök!

Butiken ligger i centrala Malmö, bara ett hopp och ett skutt från Malmös gågata Södra Förstadsgatan, på det gemytliga Davidshallstorg med välbevarad 10- och 20-talsarkitektur. Torget är kantat av allehanda trevliga små butiker, restauranger och caféer.

liebling_byggfabriken

Hela butiksgolvet består av klinker från Byggfabriken. Mönstret heter Flensburg och är ett klassiskt mönster från sekelskifte till funkis.

karosseripanel

Panelen på disken kallas karosseripanel och har sina rötter i tidig funkis. Finessen med den, förutom att den är vrålsnygg, är att den genom att den är enstavig, passar bra för att montera på både konvexa och konkava ytor och följer mjukt med kring en rundad form.

fotlamphållare

Upp mot taket löper fotlamphållare med textilkabel som girlanger längs med väggarna i hela butiken och i fönsternischerna i skyltfönstren.

En gammal köpmansdisk i skyltfönstret har här vänts med framsidan utåt gatan och skapar ett blickfång med massor av små detaljer som får många att stanna till.

I dörren möts du av denna inspirerande syn. Lokalen präglas av ljus och massor av färg och mönster, välfylld av små roliga detaljer som uppenbarar sig vid en närmare titt både i inredning och sortiment. I Lieblings sortiment ryms massor av ekologiskt och rättvist tillverkade produkter som månar om både människa och miljö.

Köksrelingen från Byggfabriken används på ett väldigt smart sätt. Bara genom att vända på fästena blir de perfekta klädhängare!

Provrummen är platsbyggda och har även de klätts med karosseripanel upp mot taket. Mysiga med både snälla speglar och bra belysning!

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.