Din varukorg är tom

Ytterdörrar

Byggfabrikens ytterdörrar tillverkas efter måttbeställning. Vi hjälper er med idéer, ritning och mått. Typ av dörr avseende stil, dimensioner och utförande anpassas efter varje specifik byggnad. 

Virket som används är en tätvuxen norrlandsfuru med högt kådinnehåll. Ramvirket i spegeldörrar skiktlimmas för en stabil konstruktion. Sammanfogningen görs med genomgående tappning. Till fyllningen används företrädesvis furu, men för särskilt utsatta miljöer kan den även tillverkas av HDF. Ytterdörrar isoleras i fyllningen. Spegeln förses med en fris. Glas med eller utan spröjs kan ersätta virke som spegelfyllning. Karm av furu kan förses med en fönsterbåge för överljus. 

Dörrarna beslås med tidstypiska beslag ur Byggfabrikens sortiment. Välj det traditionella tillhållarlåset FAS 40 B7 med nyckel under trycket eller det moderna cylinderlåset ASSA 2000. Håltagning i dörrbladet anpassas för montering av trycke och nyckelskylt med träskruv. Som ytbehandling rekommenderas målning med linoljefärg. Byggfabriken tillverkar även panelklädda dörrar med pärlspont, fasspont eller annan profil.

För offert och beställning, kontakta André Ahlbin: andre@byggfabriken.com

isolerade ytterdörrar

  • Ramvirke och spegel av furu 
  • Gångjärn 511-711
  • Lås Fas 40B7  547-101
  • Linoljegrund 440-100

Alla snickerier tillverkas på måttbeställning. 

Prisexempel, inkl moms. 
Enkeldörr: 19 500 kr 
Pardörr: 24 500 kr 
Pardörr med överljus: 29 500 kr 


Innerdörrar

Byggfabrikens innerdörrar är tillverkade av massiv furu. Som standard levereras dörrarna med en traditionell 3-, 4- eller 5-spegelindelning i modulmått. Dörrarna kan även specialtillverkas med spegelindelning efter önskemål samt med andra mått.

Dörrarna monteras med ett koniskt gångjärn som bör övermålas i samma kulör som dörren. Dörren levereras med innerdörrlås för nyckel eller toalettvred. Karmen är av furu och tröskeln tillverkas av ek.

Håltagning i dörrbladet anpassas för montering av trycke och nyckelskylt med träskruv. Dörrarna levereras obehandlade. Som ytbehandling rekommenderas målning med linoljefärg.

För offert och beställning, kontakta André Ahlbin andre@byggfabriken.com