Fri frakt från 400 krDin varukorg är tom

Beslag

Beslag är benämning på ett brett område av produkter. Till beslag räknas sådant man beslår fönster och dörrar med, som gångjärn, handtag och hörnjärn, men också krokar, knoppar och övriga smådetaljer.

De flesta av våra beslag är hantverksmässigt framställda i små serier, gemensamt för alla produkter är att de är tillverkade i hög kvalitet, ofta efter en gammal förlaga. Materialen är mässing, brons, stålplåt, gjutjärn, trä och bakelit. Beslagen levereras antingen obehandlade eller med tidsenlig ytbehandling.

Järn är det vanligaste materialet till byggnadsbeslag. Järn används i maskinsmidd stålplåt till gångjärn m.m. Små detaljer som haspar tillverkas av gjutjärn. De flesta beslagen går att få med en obehandlad yta, de beslag som används invändigt och som övermålar behöver i allmänhet inte ytbehandlas. Beslag som ska sitta utomhus låter man förzinka. Förzinkning är en elektrolytisk ytbehandling som lägger ett tunt lager av zink över metallen. Den förzinkade ytan är blank och förhindrar rostangrepp.

Mässing är ett material som är lätt att formgjuta till krokar och handtag. Våra mässingsbeslag är inte lackade. För att hålla dem blanka får man plocka fram pusttrasan ibland - eller låta dem få en vacker patina. De flesta mässingsbeslag finns även i förnicklat utförande. Förnickling är en elektrolytisk ytbehandling som lägger ett tunt lager av nickel över metallen. Den förnicklade ytan är blank och lätt att underhålla.


Från bloggen